Γιατι ειναι επικινδυνη η ουλιτιδα και πως να την αντιμετωπισετε!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 248

Το 70% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα ουλίτιδας. Είναι μία πάθηση συχνή και σε πολλές περιπτώσεις ήπια, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να μην γνωρίζουμε ότι την έχουμε ή να μην μας ανησυχεί όσο θα έπρεπε. 

Τι είναι όμως πραγματικά η ουλίτιδα; 

Η ουλίτιδα αποτελεί την φλεγμονή των ούλων. Η εμφάνιση της προειδοποιεί για νόσο στα ούλα, αλλά όσο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αντιμετωπίζεται εύκολα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε ουλίτιδα λόγω των ήπιων συμπτωμάτων ή θεωρούμε πως δεν είναι και τόσο σημαντικό. 

Στην πραγματικότητα όμως, αν η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε μετατρέπεται σε σοβαρή μόλυνση των ούλων που ονομάζεται περιοδοντίτιδα. Η περιοδοντίτιδα χρειάζεται εξειδικευμένη θεραπεία για να αντιμετωπιστεί. Αν δεν γίνει αυτό έγκαιρα, τότε μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και ζημιές στη σιαγόνα. 

Επομένως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να παρακολουθούμε προσεχτικά την υγεία του στόματός μας.

Τι προκαλεί την ουλίτιδα;

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι είναι η ουλίτιδα θα πρέπει να γνωρίζουμε από τι προκαλείται. Κάθε φορά που καταναλώνουμε τροφή (στερεά ή υγρή), ένα στρώμα βακτηρίων σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών και πιο πολύ στη βάση τους, στην γραμμή της σιαγόνας. Αν η στρώση αυτή δεν αφαιρεθεί με το πλύσιμο των δοντιών τότε τα βακτήρια συσσωρεύονται και δημιουργούν την πλάκα. Η πλάκα προκαλεί βακτηριακή λοίμωξη.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που προκαλούν ουλίτιδα όπως:

  1.      Η κακή στοματική υγιεινή. Το καθημερινό πλύσιμο των δοντιών με τα κατάλληλα στοματικά προϊόντα είναι κρίσιμης σημασίας.
  2.      Το κάπνισμα. Η συνήθεια αυτή βλάπτει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό μας. Επηρεάζει αρνητικά και την υγεία του στόματος μας. 
  3.      Η γενετική προδιάθεση. Κάποιοι από εμάς έχουμε πιο ευαίσθητα ούλα και είμαστε πιο επιρρεπείς στην ουλίτιδα λόγω γενετικής προδιάθεσης.
  4.      Η γήρανση. Η ουλίτιδα είναι συχνή σε όλες τις ηλικίες αλλά τα άτομα άνω τον 65 υποφέρουν σε μεγαλύτερο βαθμό από ουλίτιδα.
  5.      Η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Υπάρχουν κάποιες φαρμακευτικές αγωγές που είναι πιθανό να επιφέρουν παρενέργειες στην στοματική υγεία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.
  6.      Η εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρούνται έντονες ορμονικές αλλαγές στον οργανισμό της γυναίκας που μπορεί να επιφέρουν ουλίτιδα.

 

Πώς αναγνωρίζουμε την Ουλίτιδα;

Για να αντιληφθούμε αν έχουμε ουλίτιδα θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα της:

  1.      Τα ούλα είναι πιο κόκκινα, ερεθισμένα, πρησμένα και μαλακά.
  2.      Παρατηρούμε αιμορραγία στα ούλα κατά το βούρτσισμα ή και χωρίς λόγο.  
  3.      Νιώθουμε πόνο κατά το μάσημα ή την κατανάλωση κρύου φαγητού.
  4.      Χαλάρωμα των ούλων και απομάκρυνση τους από τις ρίζες των δοντιών. 

Πώς αντιμετωπίζεται η Ουλίτιδα;

Για όποιο λόγο και αν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ουλίτιδας, αν την εντοπίσουμε έγκαιρα, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε εύκολα με τους πιο κάτω απλούς τρόπους:

  1.      Να πλένουμε τα δόντια μας πρωί και βράδυ. Πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε καλή οδοντόβουρτσα την οποία να αλλάζουμε τουλάχιστον κάθε 3 μήνες ή μόλις δούμε να αλλοιώνεται το σχήμα των ινών της. Πρέπει να έχουμε κατάλληλη οδοντόκρεμα για την ουλίτιδα, οδοντικό νήμα και στοματικό διάλειμμα.
  2.      Να πίνουμε νερό μετά από κάθε γεύμα για να ξεπλένονται τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών.
  3.      Να επισκεπτόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον οδοντίατρο μας για καθαρισμό.
  4.      Να αποφεύγουμε το κάπνισμα.

Στο EvZeen.com θα βρείτε την οδοντική σειρά οδοντόκρεμας και στοματικού διαλείμματος  GUM PAROEX 0.06% CHX που διαθέτει συνδυασμένη δράση η οποία επιτρέπει τον ειδικό έλεγχο της πλάκας και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η άριστη υγεία των ούλων.

Η GUM PAROEX 0.06% CHX ενδείκνυται για τη θεραπεία της ουλίτιδας και συνιστάται για τη συντήρηση της καλής υγείας του στόματος γενικότερα.

Επίσης, η σειρά GUM PAROEX 0.06% CHX είναι κατάλληλη σε περιπτώσεις προβλημάτων στα ούλα όπως:

1. Ασθενείς που υποβάλλονται σε ορθοδοντική θεραπεία.

2. Την εμφυτευματολογία.

3. Στοματίτιδες που οφείλονται σε εμφυτεύματα.

4. Το προ-εγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο στη στοματική χειρουργική.

5. Την φροντίδα της στοματικής υγιεινής των ηλικιωμένων και των ατόμων που δεν είναι σε θέση να προσέχουν την στοματική τους υγιεινή.

Η μοναδική σύνθεση της GUM PAROEX 0.06% CHX δεν περιέχει οινόπνευμα. Η ειδική σύνθεση της οδοντόκρεμας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Αλόη-Βέρα και Προ-βιταμίνη Β5. Βρείτε τώρα σε ανταγωνιστικές τιμές τα μοναδικά προϊόντα της σειράς στο EvZeen.com.

 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος