ΠΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ; ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 330

Ο πόνος στις αρθρώσεις μειώνει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Μπορούμε όμως να τον προλάβουμε και να τον αντιμετωπίσουμε αν γνωρίζουμε τον τρόπο να προστατεύουμε τις αρθρώσεις μας.

Περνώντας τα χρόνια επιφέρουν φθορές στο σώμα μας. Οι αρθρώσεις μας είναι σημεία που επιβαρύνονται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της ζωής μας λόγω της λειτουργίας που εξυπηρετούν, την κίνησή μας. 

Ο εκφυλισμός των αρθρώσεων δεν είναι πάντα αισθητός μέχρι να επιφέρει ενόχληση ή πόνο. Η επιβάρυνση της ηλικίας, οι μικροτραυματισμοί, η λάθος άσκηση, το αυξημένο σωματικό βάρος αλλά και η κακή διατροφή είναι μόνο μερικοί από τους λόγους φθοράς των αρθρώσεων.  Η μείωση του υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου στον οργανισμό μας, ενισχύουν τον εκφυλισμό των αρθρώσεων. Έτσι δημιουργούνται φλεγμονές στις αρθρώσεις που προκαλούν πόνους και δυσκολία των κινήσεων.   

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας; 

Η σωστή κίνηση αλλά και η κατάλληλη διατροφή είναι τα κλειδιά για να διατηρήσουμε τις αρθρώσεις μας υγιείς για περισσότερα χρόνια της ζωής μας. Ο τρόπος που κινούμαστε, περπατάμε, καθόμαστε ή γυμναζόμαστε, συχνά συμβαίνει να είναι επιβαρυντικός για τις αρθρώσεις μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Μια στοχευμένη ενημέρωση από τους ειδικούς (τον ορθοπεδικό, τον φυσιοθεραπευτή, τον γυμναστή), θα μπορούσε να μας γλιτώσει από επιβαρύνσεις που ούτε φανταζόμαστε.

Πέρα από τη σωστή άσκηση και κινησιολογία όμως, υπάρχουν και εκείνα τα ιχνοστοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά στην καλή υγεία των αρθρώσεων:

1. Γλυκοζαμίνη: Αποτελεί ουσία που εξυπηρετεί την δημιουργία νέου χόνδρου στον οργανισμό.

2. Υαλουρονικό Οξύ: Αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού που έχει ως δράση την προστασία των χόνδρων. Συμβάλλει στην μείωση της τριβής που επιφέρει εκφυλισμό των αρθρώσεων και βελτιώνει την κινητικότητα. 

3. Χονδροϊτίνη: Την εντοπίζουμε στους χόνδρους τους οποίους διατηρεί υγιείς και ανθεκτικούς. 

4. Κολλαγόνο: Αποτελεί την πρωτεΐνη που βρίσκεται στους χόνδρους, στα οστά, στο δέρμα και σε πολλά άλλα σημεία του οργανισμού, διατηρώντας την ελαστικότητα των ιστών. 

5. Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Αποτελούν τα ωφέλιμα λιπαρά που βελτιώνουν την υγεία των αρθρώσεων και βελτιώνουν την κίνηση.  

6. Ασβέστιο: Αποτελεί το πιο σημαντικό μέταλλο για τη δημιουργία δυνατών οστών και χόνδρων.

7. Βιταμίνη D: Βοηθάει τον οργανισμό μας να απορροφήσει και να αξιοποιήσει αποτελεσματικά το ασβέστιο που είναι απαραίτητο μέταλλο για τη δημιουργία γερών οστών. 

8. Βιταμίνη C: Βοηθάει στη δημιουργία κολλαγόνου.

9. MSM: Αποτελεί μία οργανική θειούχο ουσία η οποία διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας τις αρθρώσεις.

Μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την προστασία των αρθρώσεων. 

1. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ειδικό διατροφολόγο και να του ζητήσετε να σας προτείνει τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που ενισχύουν την υγεία των αρθρώσεων.

2. Αν έχετε περιττό βάρος, προσπαθήστε να το μειώσετε με τη βοήθεια ειδικού διατροφολόγου ώστε να μειωθεί η επιβλαβής επιβάρυνση στις αρθρώσεις.

3. Να προσθέσετε την άσκηση στη ζωή σας με τρόπο που να είναι εφικτός ανάλογα με το lifestyle σας, την κατάσταση της υγείας σας και την ηλικία σας.

4. Να φροντίζετε να βγαίνετε στον ήλιο έστω λίγα λεπτά της ημέρας για πρόσληψη Βιταμίνης D, πάντα με μέτρο και προσοχή, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού.

5. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για συμπληρώματα που θα προσφέρουν ουσιαστική ενίσχυση της υγείας των αρθρώσεων, καθυστέρηση του εκφυλισμού τους και βελτίωση των ήδη επιβαρυμένων αρθρώσεων που έχουν πόνο και δυσκολία στη κίνηση, όπως είναι τα συμπληρώματα VITABIOTICS JOINTACE.

Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας με τα κατάλληλα συμπληρώματα που προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ο καθένας μας για την υγεία των αρθρώσεων. 

Ανακαλύψτε τώρα σε Ειδικές Προσφορές την ολοκληρωμένη και βραβευμένη σειρά JOINTACE από την VITABIOTICS στο EvZeen.com και ενημερωθείτε τι μπορεί να σας προσφέρει ανάλογα με τις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες. 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος