Γιατί η στοματική υγιεινή είναι σημαντική για την προστασία από ιώσεις και τον Κορωνοϊό;

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 169

Κατά τη διάρκεια αυτή της πανδημίας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα: τρώμε σωστά, γυμναζόμαστε, κοιμόμαστε αρκετά και τηρούμε τα μέτρα υγιεινής: πλύσιμο χεριών, μάσκα και απόσταση. Η στοματική υγεία μπορεί να μην είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας, θα πρέπει όμως να αποτελέσει μέρος της στρατηγικής «μένουμε υγιείς» κατά τη διάρκεια του COVID-19, γιατί ένα υγιές στόμα μπορεί να προστατέψει τη γενική υγεία του οργανισμού μας.

 

Ποιες είναι όμως αυτές οι πρακτικές θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την στοματική μας υγεία;

 

Το σωστό και τακτικό βούρτσισμα 2 φορές τη μέρα για τουλάχιστον 2 λεπτά με μια καθαρή οδοντόβουρτσα, ο καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια με μεσοδόντια βουρτσάκια ή οδοντικό νήμα και η χρήση στοματικού διαλύματος πρωί και βράδυ είναι οι βασικοί κανόνες. Τα προϊόντα οδοντιατρικής φροντίδας GUM μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία της στοματικής σας κοιλότητας.

 

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε πάντα μια καθαρή οδοντόβουρτσα, ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας;

 

- Την αλλάζουμε τακτικά. Οι οδοντόβουρτσες μπορούν να μολυνθούν και η παρατεταμένη χρήση μπορεί να αφήσει την πόρτα ανοικτή σε διάφορους μικροοργανισμούς. Η GUM διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από οδοντόβουρτσες για κάθε ανάγκη και για όλη την οικογένεια.
- Διατηρούμε τις οδοντόβουρτσες μας καθαρές ξεπλένοντάς τις καλά με νερό
- Εάν μοιραζόμαστε ένα μπάνιο με άλλα μέλη της οικογένειας, προσπαθούμε να διατηρούμε τις οδοντόβουρτσές μας σε απόσταση και όχι ίδιο ποτήρι.
- Σε περίπτωση ίωσης ή κρυολογήματος ή ακόμα και μόλυνσης από τον COVID-19, μαζί με άλλες ενέργειες θα πρέπει να αντικαταστήσουμε αμέσως την οδοντόβουρτσά μας και να τη διαχωρίσουμε από αυτές των άλλων μελών της οικογένειας.
Ποτέ δεν μοιραζόμαστε μια οδοντόβουρτσα με ένα μέλος της οικογένειας.
- Καθαρίζουμε τακτικά τις επιφάνειες στο μπάνιο. Τα οικιακά καθαριστικά, και τα αντισηπτικά προϊόντα με περιεκτικότητα τουλάχιστον 60% αλκοόλ θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μια εξαιρετική δουλειά.

 

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας κατά τη διάρκεια του COVID-19.  Έτσι, όχι μόνο θα προστατέψουμε τα ούλα και τα δόντια μας, αλλά θα  θωρακίσουμε και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Βρείτε όλη τη σειρά των προϊόντων GUM σε μειωμένες τιμές στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com. Διαθέσιμα και πακέτα ειδικών προσφορών! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 15% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ!

 

Comments

No comment at this time!

Leave your commentSunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December