Η φυσικη λυση για την ταχεια αντιμετωπιση του πονου και της φλεγμονης των αρθρωσεων!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 286

Πόνος και Φλεγμονή

Ο πόνος είναι μια δυσάρεστη αισθητηριακή αντίληψη η οποία επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Η πιο συχνή πηγή του πόνου είναι η φλεγμονή. Ένα νευρικό ερέθισμα διαβιβάζεται από το σημείο της φλεγμονής και μεταφέρεται κατά μήκος των περιφερικών νεύρων στον εγκέφαλο όπου γίνεται πραγματικός πόνος. Καθοδόν, τροποποιείται από διάφορα συστήματα τα οποία μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την ένταση του.

Για να μειωθεί η αίσθηση του πόνου, πρέπει να μειωθούν οι διαβιβαστές φλεγμονής και να αναχαιτιστεί η μεταβίβαση του ερεθίσματος του πόνου στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), οι πιο συχνοί τύποι πόνου είναι ο πονοκέφαλος, ο πόνος στην πλάτη και ο πόνος στις αρθρώσεις.

Με βάση στατιστικά στοιχεία ερευνών το 22.7% των γυναικών υποφέρει από πόνο στην πλάτη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες φτάνει το 18.7%. Το 21.2% των γυναικών και 11.8% των ανδρών υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα. Το 14.3% των γυναικών και 9.1% των ανδρών υποφέρει από πόνο στο σβέρκο. Το 13.2% των γυναικών και 5.1% των ανδρών υποφέρει από πονοκεφάλους και ημικρανίες, ενώ το 6.5% των γυναικών και το 9.6% των ανδρών υποφέρει από αρθρίτιδα.

 

Τι είναι η αρθρίτιδα;

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση η οποία προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις. Η αρθρίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει περιορισμό των κινήσεων, καθώς επίσης θερμότητα και ερεθισμό των αρθρώσεων.

Οι δύο πιο κοινοί τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προκληθεί λόγω της φθοράς του χόνδρου των αρθρώσεων, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει τα κύτταρα των αρθρώσεων.

Το σώμα των ατόμων που πάσχουν από αρθρίτιδα βρίσκεται σε φλεγμονώδη κατάσταση.

Ποιες τροφές αυξάνουν τη φλεγμονή στο σώμα μας;

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση είναι πολύ πιθανόν να αυξήσουν τη φλεγμονή και να μας οδηγήσουν σε άλλες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Οι τροφές αυτές είναι οι πλούσιες σε γλουτένη, κορεσμένα λιπαρά, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως και οι τροφές που περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο.

Σύμφωνα με αρκετούς διατροφολόγους, η κατανάλωση μούρων μπορεί να σας βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, αφού τα μούρα περιέχουν πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθούν επίσης την υγεία της καρδιάς, λόγω της βελτίωσης της ροής του αίματος στο σώμα και τα ζωτικά όργανα.

 

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους πόνους και φλεγμονές των αρθρώσεων;

Για πιο άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα ενάντια στους πόνους, είναι καλό να γίνεται συνδυασμός μιας σωστής διατροφής με το 100% φυσικό σκεύασμα CurmaFlexFORTE από την ORTIS.

Το CurmaFlex FORTE περιέχει κουρκουμά, βοσβελία (Boswellia ) και φραγκοστάφυλο σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις και προσφέρει ταχεία αντιμετώπιση του πόνου και της φλεγμονής των αρθρώσεων.

Συνδυάζεις τις ιδιότητες των 3 αυτών φυτών έχοντας παράλληλα 2 συμπληρωματικές δράσεις: αναλγητική και αντιφλεγμονώδη.

Πιο αναλυτικά:

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για την αντιμετώπιση του πόνου. Ενεργεί αποτελεσματικά σε διαφορετικά επίπεδα στη διαδρομή του ερεθίσματος του πόνου.

Συγκεκριμένα, η κουρκουμίνη, αναστέλλει τη φλεγμονή με την απομάκρυνση του μεταγραφικού παράγοντα NF-κΒ [10]. Ο παράγοντας NF-κΒ ανιχνεύει επιβλαβή ερεθίσματα και στη συνέχεια υποβοηθάει το κύτταρο να παράγει πολλαπλές πρωτεΐνες με τελικό αποτέλεσμα τη διέγερση των υποδοχέων του πόνου. Όταν παραληφθεί το μήνυμα από τις συνάψεις, διαβιβάζεται κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα προς επεξεργασία.

Η κουρκουμίνη θεωρείται μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της φλεγμονής, ενώ αναστέλλει παράλληλα και την αποστολή των ερεθισμάτων του πόνου στους νευρώνες.

Η βοσβελία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των νόσων των αρθρώσεων και των φλεγμονωδών ασθενειών. Πρόσφατη μελέτη έχει υποδείξει μια στατιστικώς σημαντική βελτίωση της αρθρίτιδας των γονάτων μετά από 8 εβδομάδες θεραπείας.

Ο συνδυασμός βοσβελίας και κουρκουμά έδειξε ανώτερη αποτελεσματικότητα και ανοχή σε σχέση με το μη- στεροειδές δικλοφαινάκη στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε ενίσχυση των αντιφλεγμονωδών επιδράσεων.

Τα φύλλα του φραγκοστάφυλου αποτελούνται από διάφορα μόρια, ανάμεσα τους τα φλαβονοειδή και οι προανθοκυανιδίνες. Αυτά τα μόρια είναι αντιοξειδωτικά και παγιδεύουν τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται στη διάρκεια μιας φλεγμονώδους αντίδρασης, και επηρεάζουν ιδιαίτερα τις νευρικές απολήξεις στέλνοντας ένα ερέθισμα πόνου. Αυτή η αντιοξειδωτική δράση είναι συνεπώς απαραίτητη για τη μείωση του ερεθισμού των νευρικών απολήξεων και τη μείωση της αίσθησης του πόνου. Είναι με αυτό τον τρόπο που το φραγκοστάφυλο έχει και αποδεδειγμένες περιφερικές αναλγητικές επιδράσεις.

Η φυτοσωματική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο CurmaFlexFORTE βελτιώνει την απορρόφηση του κουρκουμά κατά πέραν των 30 φορών! Ταυτόχρονα επιτρέπει επίσης την ταχύτερη απορρόφηση της βοσβελίας και έτσι έχουμε επίτευξη συγκέντρωσης στο πλάσμα 2 έως 3 φορές ψηλότερη στο βοσβελικό οξύ. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι διαπερνά εύκολα τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωση της βοσβελίας είναι 35 φορές ψηλότερη στον εγκέφαλο.

Το CurmaFlex FORTE είναι ιδανικό για τους πιο κάτω τύπους πόνου:

  •                 Οξύς πόνος
  •                 Αρθρώσεις / τένοντες
  •                 Μύες
  •                 Οσφυϊκή χώρα
  •                 Δυσκαμψία του αυχένα
  •                 Κεφαλαλγία / ημικρανία
  •                 Δυσμηνόρροια (πόνοι περιόδου)

 

Βρείτε τώρα στο νέο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Kατάστημα EvZeen.com σε τιμή προσφοράς το CurmaFlexFORTE από την ORTIS, τον κατάλληλο σύμμαχο κατά την πρόληψη και θεραπεία ενάντια στους πόνους και στις φλεγμονές των αρθρώσεων!

Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορεί να σας προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν και επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών του EvZeen.com!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December