Βιταμινη D: Τελικα ποσο σημαντικη ειναι για το σωμα μας; Μαθετε ποια ειναι η σημαντικοτητα και τα οφελη της!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 440

Η Άνοιξη είναι ήδη εδώ. Οι μεγάλες σε διάρκεια και ηλιόλουστες ημέρες αυτής της εποχής, είναι και η καλύτερη ευκαιρία για να λάβει το σώμα μας με φυσικό τρόπο Βιταμίνη D. Τους δύο τελευταίους μήνες όμως, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, ήταν αναγκαστική η παραμονή μας στο σπίτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι το σώμα μας δεν εκτέθηκε αρκετά στον ήλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη Βιταμίνης D από το σώμα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, την οποία καλό θα ήταν να την αναπληρώσουμε, αφού τα φυσιολογικά επίπεδα δεν μπορούν να επανέλθουν εύκολα, ακόμα και όταν έρθουν οι ηλιόλουστες μέρες. 

Η Βιταμίνη D, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη βιταμίνη, είναι συνυφασμένη με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Συγκεκριμένα, η Βιταμίνη D συμβάλλει στην υγεία των οστών, των μυών και των δοντιών, καθώς και στη καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου & του φωσφόρου, όπως και στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης. Ενώ η Βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος είναι κοινά αποδεκτό ότι υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, πολύ λιγότερα άτομα αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της Βιταμίνης D στην άμεση ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα Βιταμίνης D στο σώμα σας: η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 15 λεπτά, η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε Βιταμίνη D, καθώς και η λήψη συμπληρωμάτων Βιταμίνης D.

Πιο αναλυτικά:

(α) Η λήψη Βιταμίνης D από τον ήλιο

Ο φυσικός τρόπος με τον οποίο το σώμα μας παράγει την Βιταμίνη D, είναι όταν έρχεται σε επαφή με τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου. Έτσι οι πλείστοι άνθρωποι επιχειρούν να διατηρήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα τη Βιταμίνη D κατά τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, να βγαίνουμε για λίγο έξω από το σπίτι έτσι ώστε να λαμβάνουμε τις απαραίτητες ημερήσιες ποσότητες Βιταμίνης D, αφού οι υπεριώδης ακτίνες του ήλιου δεν μπορούν να διεισδύσουν επαρκώς μέσω του γυαλιού του σπιτιού μας.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, η παρούσα απομόνωση στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη της Βιταμίνης D, λόγω της μειωμένης έκθεσης στον ήλιο. Όπου είναι εφικτό, είναι σημαντικό να επωφελούμαστε από τις ηλιόλουστες μέρες βγαίνοντας έξω στον κήπο μας, κάνοντας βόλτα ή τρέξιμο στη γειτονιά μας για σκοπούς σωματικής άσκησης, όποτε έχουμε την ευχέρεια. Ο ιδανικός τρόπος λήψης Βιταμίνης D είναι διαμέσου της έκθεσης των χεριών ή/και των ποδιών μας στον ήλιο, χωρίς όμως την επάλειψη αντιηλιακής κρέμας, και για μικρό χρονικό διάστημα κατά τις μεσημβρινές ώρες. Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει ώστε να διατηρηθούν τα επίπεδα της Βιταμίνης D στο σώμα μας σε ικανοποιητικά επίπεδα.   

(β) Η λήψη Βιταμίνης D από τη διατροφή

Η Βιταμίνη D, βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα και ροφήματα, όμως σε σχετικά μέτριες ποσότητες. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να λάβουμε ποσότητες Βιταμίνης D από είδη ψαριών, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, από ιχθυέλαια, από τον κρόκο του αυγού, από το βούτυρο και τα μανιτάρια. Συγκεκριμένες τροφές και ροφήματα είναι εμπλουτισμένες με επιπρόσθετη Βιταμίνη D, όπως το γάλα (αγελαδινό γάλα, γάλα αμυγδάλου και γάλα σόγιας), οι φρουτοχυμοί και τα δημητριακά. Σε γενικές όμως γραμμές η ημερησία ενδεδειγμένη λήψη Βιταμίνης D, δεν θεωρείται επαρκής μόνο διαμέσου της κατανάλωσης τροφών και ροφημάτων.       

(γ) Συμπληρώματα Βιταμίνης D

Σε περιπτώσεις που το σώμα μας δεν λαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες Βιταμίνης D, είτε λόγω του ότι αυτό δεν είναι εφικτό διάμεσου των τροφών, είτε γιατί υπάρχει μειωμένη έκθεση στον ήλιο, ο ιδανικότερος τρόπος είναι να γίνεται η λήψη μέσα από συμπληρώματα Βιταμίνης D έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ημερήσια απαραίτητη ποσότητα.

Τα συμπληρώματα Βιταμίνης D, έχουν μεγάλη σημασία αφού αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η επαρκής ποσότητα Βιταμίνης D στον οργανισμό μας μπορεί να μας προστατεύσει από ιούς, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος. Αυτό γίνεται, μέσω της αύξησης στην παραγωγή αντιικών πρωτεϊνών και της μείωσης των κυτοκινών (των ανοσοποιητικών μορίων που δύναται να προκαλέσουν μια «καταιγίδα» επικίνδυνων φλεγμονωδών καταστάσεων).

MSJ Vitamin D3 2500IU 90 Tabs

Συμπληρώματα όπως η MSJ Vitamin D3 2500IU 90 Tabs, με μόνο 1 δισκίο την ημέρα, συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών & των μυών, στη καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου (κυρίως σε άτομα που παρουσιάζουν τάση για ανάπτυξη οστεοπενίας & οστεοπόρωσης), καθώς και στην άμεση ενίσχυση και θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος!

Βρείτε την MSJ Vitamin D3 2500IU 90 Tabs στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό κατάστημα EvZeen.com, με αποκλειστική προσφορά επιπλέον -25% στην ήδη μειωμένη τιμή που προσφέρει! Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορεί να σας προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν και επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών του EvZeen.comσε όλα τα προϊόντα που διατίθενται!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December