Πως θωρακιζουμε τον οργανισμο μας!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 431

Η πρόληψη κατά των λοιμώξεων και των ιών είναι υψίστης σημασίας, ειδικότερα σε περιόδους όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και αρκετοί ιοί είναι σε έξαρση.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού, αμύνεται με επιτυχία τις πλείστες φορές στους διάφορους μικροοργανισμούς, προστατεύοντας μας έτσι από διάφορες παθήσεις. Πολλές φορές όμως μπορεί να μην τα καταφέρει με αποτέλεσμα μικρόβια και ιοί να εισβάλουν στο σώμα μας και εμείς να νοσήσουμε.

Πώς λοιπόν εμείς μπορούμε να επέμβουμε στη διαδικασία αυτή με φυσικό τρόπο και να ενισχύσουμε έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να δρα πιο αποτελεσματικά στις διάφορες λοιμώξεις και ιούς;

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για να ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αρχικά θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής βελτιώνοντας ή αλλάζοντας αναλόγως κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες.

Μερικές από αυτές τις συνήθειες είναι να:

–      μην καπνίζουμε

–      καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως φρούτα και λαχανικά

–      μειώσουμε όσο μπορούμε τη ζάχαρη στη διατροφή μας

–      προσθέσουμε συμπληρώματα διατροφής στη διατροφή μας

–      υιοθετήσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας

–      διατηρούμε ένα υγιές βάρος

–      πίνουμε αλκοόλ σε μικρές ποσότητες

–      κοιμόμαστε επαρκώς

–      πλένουμε συχνά και προσεκτικά τα χέρια μας

–      ελαχιστοποιούμε το στρες

–      διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετό νερό

Τα πιο πάνω θωρακίζουν τον οργανισμό μας, αυξάνοντας έτσι την προστασία από ιούς και λοιμώξεις.

Η πρόληψη σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αναφέραμε έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη διατροφή μας, αφού αρκετές τροφές λειτουργούν ως άμυνα και δημιουργούν ασπίδα ενάντια στις ιώσεις. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε μια σωστή διατροφή σε καθημερινή βάση.

Σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού παίζουν τα λευκά αιμοσφαίρια αλλά και ορισμένες ουσίες τροφών οι οποίες είναι απαραίτητες για να γίνουν λειτουργίες που συνδέονται με αυτά. Για παράδειγμα, τα αντιοξειδωτικά (π.χ. οι βιταμίνες A, C, E και το σελήνιο), αλλά και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν ομάδες τροφών, αλλά και μεμονωμένες τροφές με τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

Από μια διατροφή η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πρέπει να λείπουν οι τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, αλλά και τα "κενά τρόφιμα" (μπισκότα, πατατάκια κλπ.). Αντίθετα, εάν θέλουμε ο οργανισμός μας να μπορεί να αντιμετωπίζει εύκολα τις διάφορες ιώσεις και λοιμώξεις πρέπει να ξεκινήσουμε να καταναλώνουμε πιο υγιεινές τροφές, με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως τα πιο κάτω:

Σελήνιο & Ψευδάργυρος

Το σελήνιο και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματός μας. Βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα οστρακοειδή, στα αυγά, στο κόκκινο κρέας, στο συκώτι, στις σαρδέλες, στους κολοκυθόσπορους, στα σιτηρά, στα όσπρια και στα καρύδια.

ω-3 λιπαρά οξέα

Τα ω-3 λιπαρά βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, στη μνήμη, την ικανότητα μάθησης, την όραση, ενώ συμβάλλουν και στη βελτίωση της διάθεσής μας. Βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο κολιός, το σκουμπρί, ο σολομός και η πέστροφα. Αλλά και σε ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια, και το σουσάμι.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα κατά την πρόληψη του κρυολογήματος, αφού ενισχύουν την παραγωγή αντισωμάτων.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βρίσκεται στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς, στα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά και στο κρασί.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού μας κατά των ιώσεων. Βρίσκεται σχεδόν παντού, στα φυλλώδη λαχανικά, στις πιπεριές και στα εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, ακτινίδια και γκρέιπφρουτ. Στο μπρόκολο, στο ωμό λάχανο, στις φράουλες, στα πορτοκάλια, στα λεμόνια και στο χυμό ντομάτας.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού και βρίσκεται σε τροφές όπως αυγό, ψάρι, γαλακτοκομικά και συκώτι.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βρίσκεται σε μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά. Είναι σημαντική επίσης και η έκθεση στον ήλιο για περίπου 10-15 λεπτά καθημερινά για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε βιταμίνη D.

Κρεμμύδι & σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο, περιέχουν ενώσεις που επιταχύνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζουν τα κρυολογήματα.

Συμπληρώματα Διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι από τους καλύτερους και πιο άμεσους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καταναλώνουμε τις πιο πάνω βιταμίνες και στοιχεία τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας έτσι ώστε να αναπτύξει ένα πιο δυνατό και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο, η ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού μας είναι υψίστης σημασίας γι’ αυτό και τα συμπληρώματα διατροφής είναι εξίσου σημαντικά.

Στο EvZeen.com, θα βρείτε σε τιμές προσφοράς συμπληρώματα διατροφής για όλες τις ανάγκες, τα οποία είναι απαραίτητα για τη θωράκιση του οργανισμού μας, όπως Ortis Propex Express, Ortis Propex Winter Protection, πολυβιταμίνες Vitabiotics Wellkid για παιδιά, MSJ VitaminD3 2500iu, QUEST VitaminC 500mg 60tab, QUEST VitaminC 1000mg 60 Tabs κ.α.

Τα συγκεκριμένα  συμπληρώματα διατροφής συνδυάζουν ικανές ποσότητες από τις βιταμίνες και στοιχεία για καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ενίσχυση του οργανισμού μας!

Για περισσότερη ασφάλεια και ευκολία, κάνουμε τις αγορές μας online από το Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com απολαμβάνοντας τις χαμηλές τιμές, τα εκπτωτικά πακέτα προσφοράς μέχρι και 50%, την επιπλέον έκπτωση 15% σε κάθε 1η παραγγελία για όσους εγγραφούν στην ιστοσελίδα, ενώ με αγορές των €39 και άνω η παράδοση είναι δωρεάν.

Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορεί να σας προσφέρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών του EvZeen.com!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος