Ολοχρονη αντηλιακη προστασια για ενα υγειες και νεανικο προσωπο!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 446

Στην Κύπρο, ανεξάρτητα από την εποχή, είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας να είναι άκρως απαραίτητη.

Πολλές φορές, αν και όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα μας και γενικότερα στην υγεία μας, αγνοούμε τα απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε έτσι ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε και να απολαύσουμε χωρίς φόβο και ενοχές τον ζεστό ήλιο του νησιού μας.

Ένα από τα κυριότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι, εκτός από το να μην χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα, είναι ότι πιστεύουμε ότι πρέπει να την χρησιμοποιούμε μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία είναι πιο ψηλή, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός μας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, ακόμα και στις πιο συννεφιασμένες ημέρες, όπου ο ήλιος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος και εμφανής.

Εκτός από τα διάφορα σημεία του σώματος, είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας κρέμα κάτω από το μακιγιάζ μας σε αρκετή ποσότητα για καλύτερη προστασία του προσώπου.

Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας πρέπει να γίνεται 15-30 λεπτά πριν την έκθεσή μας στον ήλιο ενώ πρέπει επίσης, να το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες ή μετά το κολύμπι και τον έντονο ιδρώτα.

Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να γίνει ο καθημερινός μας σύμμαχος ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα μας, χρειάζεται ολόχρονα προστασία και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Γιατί να χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα ολόχρονα:

  1. Το δέρμα μας πρέπει να προστατεύεται από τους ρύπους αλλά και τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι ακτινοβολίες δεν έχουν αντίκτυπο μόνο το καλοκαίρι, αφού μπορούν πολύ εύκολα να διαπεράσουν τα σύννεφα.

  1. Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το χρώμα του κάθε δέρματος, το αντηλιακό μπορεί να συμβάλει δραστικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.

  1. Η χρήση αντηλιακής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πανάδων και των αποχρωματισμών της επιδερμίδας.

  1. Μπορεί επίσης να βοηθήσει έτσι ώστε να μειωθούν οι κόκκινες φλέβες και τα κόκκινα σημεία στο πρόσωπο.

  1. Καθυστερεί την ανάπτυξη ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση. Εκτιμάται ότι το 90% από τα ορατά σημάδια γήρανσης μας, δεν εξαρτάται από το πόσο χρονών είμαστε, αλλά από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο.

Ακτίνες UVA & UVB

Οι UVA ή ακτίνες φωτογήρανσης είναι ηλιακές ακτίνες με μεγάλο μήκος κύματος οι οποίες έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το γυαλί και να εισχωρούν βαθιά στα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος μας και να παράγουν βαθύ σκούρο μαύρισμα αλλά όχι έγκαυμα. Μπορούν να προκαλέσουν βλάβες όπως πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, ενώ μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι οι ακτίνες UVA έχουν άμεση σχέση με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος. Οι UVA υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά δεν προκαλούν πόνο ηλιακού εγκαύματος.

Οι UVB ακτίνες είναι υπεύθυνες για το μαύρισμα στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα προκαλούν ηλιακό έγκαυμα. Οι ακτίνες αυτές φτάνουν πιο δύσκολα στο δέρμα μας αφού εμποδίζονται κατά το πλείστον από το στρώμα του όζοντος. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ακτίνες UVB οι οποίες φτάνουν στο έδαφος λόγω της ελάττωσης του στρώματος του όζοντος.

Ο δείκτης προστασίας SPF (Sun Protection Factor) στα αντηλιακά προϊόντα χαρακτηρίζει το βαθμό προστασίας που προσφέρει το κάθε αντηλιακό προϊόν από την ακτινοβολία UVAκαι UVB, για αποφυγή εγκαυμάτων και καρκίνου του δέρματος. Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος δείκτης πρέπει να είναι πάντα καθοριστικός παράγοντας κατά την αγορά ενός αντηλιακού προϊόντος.

Προϊόντα όπως το Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF30 50ml, Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+ 50ml και Frezyderm Sun Screen Color Velvet Face Cream SPF50+ 50ml, είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας φροντίδα και προστασία ενάντια της ηλιακής ακτινοβολίας και των κινδύνων που φέρνει μαζί της.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα της Frezyderm προσφέρουν μια πρωτοποριακή διάφανη αντηλιακή προστασία προσώπου, με μοναδική καλλυντική συμπεριφορά και άριστη εφαρμογή με ένα άγγιγμα. Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology η μοναδική σύνθεσή του αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Η διάφανη, μη λιπαρή υφή του δεν αφήνει λευκή χροιά και το καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Βρείτε το προϊόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες, από τη σειρά προϊόντων της Frezyderm στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com. Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορεί να σας προσφέρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές προσφορές του EvZeen.com! Με ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ για όλες τις παραγγελίες καθώς και επιπλέον 15% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία για όσους εγγραφούν στην ιστοσελίδα!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December