Καταπονηση των αρθρωσεων και προκληση πονου απο την ασκηση

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 290

Η σωματική άσκηση είναι ευεργετική αλλά μπορεί να αποβεί επιβλαβής για τις αρθρώσεις.

 

Η άθληση και η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Για πολλούς είναι τρόπος ζωής ή ακόμα αποτελεί και το επάγγελμά τους. Όταν όμως η συχνότητα της άσκησης και ο τρόπος που εκτελείται δεν είναι εκείνος που ενδείκνυται, τότε μπορεί να προκληθούν φθορές στις αρθρώσεις που να επιφέρουν πόνο αλλά και μη ανατρέψιμα αποτελέσματα. 

 

Πώς η άσκηση μπορεί να βλάψει τις αρθρώσεις;

 

Το σωματικό βάρος.

Η σωματική άσκηση είναι πολύ βοηθητική για την απώλεια του περιττού βάρους. Όταν όμως γυμναζόμαστε, η πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις, ειδικά στους αστραγάλους και τα γόνατα είναι έντονη. Και όσο πιο μεγάλο είναι το επιπλέον βάρος τόσο πιο πολύ επιβαρύνονται. Είναι σημαντικό η άσκηση να γίνεται μετά από καθοδήγηση ειδικού γυμναστή και σε περιπτώσεις να γίνεται χρήση ειδικών υποστηρικτικών προϊόντων για τις αρθρώσεις. 

 

Η εντατική άσκηση.

Η καθημερινή άσκηση ή προπόνηση επιβαρύνει τις αρθρώσεις και δε τους δίνει χρόνο να ξεκουραστούν για να ανακάμψουν. Καλό είναι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να γίνεται διάλειμμα για να ξεκουράζονται οι μυς και οι αρθρώσεις. Επίσης, η ποικιλία διαφορετικών ασκήσεων και σημείων εκγύμνασης βοηθάει στο να γυμνάζονται όλα τα σημεία αλλά και να μην επιβαρύνονται οι ίδιες αρθρώσεις μόνιμα. 

 

Οι λάθος τεχνικές άσκησης.

Κάθε είδος άσκησης έχει τις δικές της ορθές τεχνικές εφαρμογής ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και να μην προκαλούνται προβλήματα σε μυς και αρθρώσεις. Πολλοί από μας δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στην ορθή εφαρμογή των ασκήσεων με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τις αρθρώσεις με πιθανό αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φθορές που επιφέρουν πόνους. Επίσης, η παράληψη των διατάσεων μετά την άσκηση είναι πολύ κακή πρακτική. Οι διατάσεις ανακουφίζουν τους μυς και τις αρθρώσεις μετά την άσκηση και εκτονώνουν την ένταση που συγκεντρώνεται σε αυτές.  Είναι μεγάλης σημασίας να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς για να προστατεύουμε το σώμα μας από βλάβες και να το διατηρούμε υγιές και ανθεκτικό για πολλά χρόνια. 

 

Πώς να προστατέψουμε τις αρθρώσεις μας;

 

Η σωστή διατροφή.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία του οργανισμού μας.  Για την καλή υγεία των αρθρώσεων προτιμήστε τροφές που περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, βιταμίνη D, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.  Συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο για ολοκληρωμένη ενημέρωση.

 

Κατάλληλη καθοδήγηση από ειδικούς.

Έχουμε αναφέρει πόσο σημαντικό είναι η άσκηση να γίνεται με τη σωστή τεχνική ώστε να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις. Αναλόγως του τύπου γυμναστικής που κάνουμε, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γυμναστή ή προπονητή μας και να μην εκτελούμε ασκήσεις που απλά κάπου είδαμε χωρίς καθοδήγηση. Τα προβλήματα στις αρθρώσεις δημιουργούνται πολλές φορές χωρίς να το αντιληφθούμε και όταν έχουμε τις πρώτες ενδείξεις είναι ήδη αργά. Με την πρώτη ενόχληση ή πόνο πρέπει να επισκεπτόμαστε τον ορθοπεδικό ιατρό ή φυσιοθεραπευτή μας ώστε να γίνει η απαραίτητη αξιολόγηση και να καθοριστεί η μέθοδος αντιμετώπισης πριν το πρόβλημα γίνει σοβαρό. 

Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα στήριξης και ενίσχυσης των αρθρώσεων που βοηθούν στη πρόληψη της φθοράς αλλά και στην ανακούφιση από τον πόνο σε περιπτώσεις ζημιάς των αρθρώσεων όπως τον «Αγκώνα του Τενίστα», το διάστρεμμα και την αρθρίτιδα.

 

Τα προϊόντα FuturoΤΜ μπορούν να σας προσφέρουν την απαραίτητη ανακούφιση. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό τους, προϊόν μελέτης γιατρών και φυσικοθεραπευτών, ταιριάζουν απόλυτα στις αρθρώσεις, προσφέροντας την υποστήριξη που χρειάζονται για τη σωστή αποθεραπεία. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα NexcareΤΜ ColdhotΤΜ παρέχουν μια μορφή θερμότητας, ιδιαίτερα ωφέλιμη, για διάφορες περιοχές του σώματος.

 

Τόσο τα προϊόντα FuturoΤΜ, όσο και τα NexcareΤΜ ColdhotΤΜ από την 3Μ, μπορείτε να τα βρείτε τώρα στο EvZeen.comσε ελκυστικές τιμές!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December