Προβληματα του εντερου και η αντιμετωπιση τους

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 279

Η ομαλή λειτουργία του εντέρου και η κανονική κένωση, είναι απαραίτητα για να ζούμε μία καλή καθημερινότητα. Για πολλούς από μας όμως αποτελούν πρόβλημα που μειώνει την ποιότητα και την άνεση της καθημερινής μας δραστηριότητας. Ο σημερινός τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, τα δύσκολα ωράρια, η έλλειψη σωματικής άσκησης αλλά και το άγχος που προκαλούν οι έντονοι ρυθμοί ζωής, αποτελούν τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία του εντέρου. 

Τα πιο κοινά προβλήματα του εντέρου που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό το πληθυσμού είναι η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα. Η χρόνια δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα, καθώς και η διάρροια και η σπαστική κολίτιδα είναι ενδείξεις κάποιας παθολογικής κατάστασης την οποία πρέπει να διερευνήσει ειδικός ιατρός γαστρεντερολόγος. Όμως, η περιστασιακή δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα που πάνε και έρχονται περιοδικά ή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, συνήθως συνδέονται με τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας

  •       Δυσκολία εξόδου των κοπράνων με αργή και επίπονη αφόδευση
  •       Σκληρά και αφυδατωμένα κόπρανα
  •       Αίσθηση ατελούς κένωσης
  •       Δύο ή λιγότερες κενώσεις την εβδομάδα
  •       Αίσθημα φουσκώματος
  •       Πίεση στο στομάχι, πόνοι στη κοιλιά με ή χωρίς μετεωρισμούς, αιμορροΐδες, κράμπες στο στομάχι και κακή διάθεση

Το φούσκωμα μπορεί να είναι σύμπτωμα δυσκοιλιότητας ή μπορεί να παρατηρείται από μόνο του επιφέροντας μία διαρκή ενόχληση μέχρι και πόνο.

 

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα λειτουργίας του εντέρου

Η αλλαγή σε καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να επιφέρουν τεράστια βελτίωση στη λειτουργία όχι μόνο του εντέρου αλλά και ολόκληρου του πεπτικού μας συστήματος. 

Διατροφή:

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την ομαλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.

Φυτικές Ίνες: Πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας τις φυτικές ίνες οι οποίες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου και κάνουν τα κόπρανα, πιο υδαρή και μαλακά. Τέτοιες βρίσκουμε σε λαχανικά, σε φρούτα με σποράκια όπως ακτινίδιο, φράουλα και σύκο, στα αποξηραμένα φρούτα και σε τροφές ολικής άλεσης, όπως δημητριακά. 

Υγρά: Πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά και κυρίως νερό (8-10 ποτήρια την ημέρα) για να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και να είναι τα κόπρανα πιο υδαρή. Επίσης, οι χυμοί πλούσιοι σε φυτικές ίνες και οι σούπες βοηθάνε στην ενυδάτωση του οργανισμού. 

Μείωση επεξεργασμένων τροφών:  Πρέπει να αποφεύγουμε την πρόληψη επεξεργασμένων, συνθετικών και junk – food τροφίμων διότι είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και σάκχαρα.

Για καλύτερα και πιο σίγουρα αποτελέσματα καλό είναι να συμβουλευθείτε έναν επαγγελματία ειδικό διατροφολόγο. 

Σωματική άσκηση:

Η σωματική άσκηση είναι πολύ ευεργετική για την λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην μείωση του φουσκώματος και στην τακτική εντερική διέλευση. Ακόμα και η πιο απλή άσκηση που είναι το περπάτημα, μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανακούφιση. Καλό είναι η σωματική άσκηση να γίνεται τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Μείωση του άγχους και της στενοχώριας:

Το άγχος, η στενοχώρια και γενικότερα η ψυχολογική μας κατάσταση εξαρτώνται από τις καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας και τις σκέψεις που κάνουμε. Η αντιμετώπιση τους είναι μία πρόκληση και καλό είναι να συμβουλευθείτε ειδικούς συμβούλους ψυχολόγους για ιδέες και πρακτικές που μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Γενικά, η μείωση της έντασης και του άγχους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπισης των προβλημάτων στο έντερο και της λειτουργίας του. 

Υπάρχουν όμως στην αγορά και ειδικά συμπληρώματα διατροφής που με φυσικά συστατικά μπορούν να διευκολύνουν πολύ αποτελεσματικά τη λειτουργία του εντέρου, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην τακτική εντερική διέλευση, τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

Στο νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com μπορείτε να βρείτε τώρα σε τιμή έκπτωσης τη σειρά φυσικών συμπληρωμάτων ORTIS Fruits & Fibres που περιέχουν φρούτα & ίνες για αποτελεσματική και άμεση δράση που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του εντέρου. Η σειρά ORTIS Fruits & Fibres αποτελείται από 7 ποιοτικά προϊόντα, κατάλληλα για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του εντέρου με εγγυημένα αποτελέσματα. 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December