Ολα οσα πρεπει να γνωριζετε για την Ακμη και τους τροπους αντιμετωπισης της

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 278

Οι πιο πολλοί από μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας αντιμετωπίσαμε την ακμή. Άλλοι στην εφηβική ηλικία και άλλοι σε μεγαλύτερη ηλικία. Η ακμή είναι συνήθως ενοχλητική και επίμονη και απαιτούνται υπομονή και ποιοτικά προϊόντα περιποίησηςγια περιορισμό ή αντιμετώπιση της. 

 

Τι είναι όμως ακριβώς η ακμή και πότε εμφανίζεται;

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση η οποία παρουσιάζεται στο 80% των εφήβων, καθώς και σε αρκετούς ενήλικες. Μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 11 με 14 ετών, ενώ συχνότερα παρατηρείται σε έφηβους ηλικίας 14 με 19 ετών. Το φαινόμενο της ακμής μπορεί επίσης να παρουσιαστεί και σε ένα μεγάλο ποσοστό στις ηλικίες μεταξύ 19 και 35 ετών και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Η ακμή έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αυξημένης λιπαρότητας στο δέρμα και πολλών ατελειών στο πρόσωπο και το σώμα. Δημιουργεί μαύρα στίγματα και σπυράκια και η ένταση της διαφέρει από δέρμα σε δέρμα, από πιο ήπια μέχρι πιο επιθετική.

 

Πού οφείλεται η ακμή;

Η ακμή οφείλεται στις διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν στα επίπεδα των ορμονών του σώματος μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εφηβείας.

Ένας από τους κύριους παράγοντες στους οποίους οφείλεται η πάθηση αυτή είναι η υπερπλασία και υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την υπερπαραγωγή σμήγματος και ανάπτυξη βακτηρίων στο δέρμα. Το σμήγμα δεν μπορεί πλέον να βγει από το θυλάκιο του πόρου αφού οι πόροι της επιδερμίδας κλείνουν και δημιουργούνται τότε μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) και σπυράκια.

Εκτός από τις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών στο σώμα μας, υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες οι οποίες μπορούν επίσης να αποτελέσουν αιτία εμφάνισης ακμής στο δέρμα μας.

5 από αυτές τις συνήθειες είναι οι πιο κάτω:

1. Λανθασμένη χρήση του κινητού.

Όταν ακουμπάμε το κινητό στο αυτί μας περνάνε πάνω του ουσίες που παράγει το δέρμα του προσώπου μας, όπως λίπος και ιδρώτας με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια. Εάν ξανα ακουμπήσουμε το κινητό στο πρόσωπό μας χωρίς να το καθαρίσουμε τότε τα βακτήρια αυτά θα επιστρέψουν στο πρόσωπό μας.

2. Το να αγγίζουμε συνεχώς το πρόσωπό μας.

Έρευνες έδειξαν ότι αγγίζουμε το πρόσωπό μας περίπου 10 - 12 φορές την ώρα κατά την περίοδο του χειμώνα, ενώ κάτα την περίοδο του καλοκαιριού αυτό γίνεται πολύ συχνότερα. Στα σημεία του δέρματος όπου ασκούμε πίεση σε επαναλαμβανόμενη βάση είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ακμή.

3. Τα βρώμικα γυαλιά.

Εάν δεν καθαρίζουμε συχνά τα γυαλιά μας τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας τότε είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ακμή στην περιοχή της μύτης, αφού παρατηρείται συσσώρευση μικροβίων και κλείσιμο των πόρων του δέρματος.

4. Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου.

Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου αφαιρεί από το δέρμα μας βασικά έλαια, ενώ το αναγκάζει να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, κάτι το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση της ακμής.

5. Το πλύσιμο με λάθος τρόπο.

Είναι σημαντικό να μην πλενόμαστε με αντικείμενα όπως σφουγγάρι, πανάκι ή βουρτσάκι που μπορεί να εντύνουν τη συσσώρευση βακτηρίων, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δερματικό ερεθισμό.

 

Πώς αντιμετωπίζεται η ακμή;

Η αντιμετώπιση για κάθε τύπο ακμής είναι διαφορετική, αλλά πάντα απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Για τη θεραπεία της ακμής είναι αποτελεσματική η χρήση ειδικών προϊόντων ρύθμισης του σμήγματος και αντισηπτικής δράσης. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, όμως στην πραγματικότητα η ακμή απαιτεί πολύ ποιοτικά και μελετημένα προϊόντα για δραστικά αποτελέσματα που διαρκούν. Τέτοια είναι η σειρά προϊόντων Ac-Norm με την εγγύηση ποιότητας της FREZYDERM.

 

Προϊόντα FREZYDERM Ac-Norm και πώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής

Η σειρά FREZYDERMAc-Norm αποτελείται από δερμοκαλλυντικά προϊόντα καθημερινού και βαθύ καθαρισμού, προϊόντα ενυδάτωσης και σμηγματορρύθμισης, αντηλιακή προστασία, περιποίηση για τα χείλη και κάλυψη των ατελειών.

Τα προιόντα FREZYDERMAc-Norm είναι βασισμένα στην τεχνολογία «OptimizedDelivery» και εξαιτίας αυτής εξασφαλίζουν τα εξής:

αυξημένη διαδερμική απορρόφηση των ενεργών συστατικών

άμεση και παρατεταμένη διάρκεια δράσης

απόλυτη εξυγίανση του προβληματικού δέρματος

Τα προϊόντα FREZYDERMAc-Norm  μπορούν να λειτουργήσουν ως μια αυτόνομη και ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της ακμής.

Όλα τα προϊόντα της σειράς FREZYDERM Ac-Norm είναι μη φαγεσωρογόνα, δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν parabens.

Ανακαλύψτε σε τιμές έκπτωσης την ολοκληρωμένη σειρά FREZYDERM Ac-Norm στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.comκαι ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορεί να σας προσφέρει το κάθε προιόν ξεχωριστά. Για όσους θα κάνουν τώρα εγγραφή στο EvZeen.com υπάρχει επιπλεόν έκπτωση 15% στην πρώτη τους παραγγελία!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December